Torup spisehus, dyssekilde

Økosamfundet Dyssekilde er en af Danmarks første økologiske landsbyer. Den ligger i den smukkeste nordsjællandske natur i Torup, der i 2019 blev kåret til årets landsby. Og netop i år er det første spadestik taget til endnu et bæredygtigt fællesskab, Hvideland - en ny bydel, der skal rumme 150 mennesker.

Her finder du det hele. Bæredygtige løsninger på alt fra affaldssortering og spildevand til delebiler, vindmølle og solceller. Den lille landsby har både egen Brugs, daginstitutioner, skole, forsamlingshus, kirke og et rigt kulturliv. 

Og så har den Torup Spisehus.

Her er fokus på økologi og lokale råvarer, og spisehuset arbejder tæt sammen med de lokale gårde, mølle og bryggeri.

Hos Torup Spisehus bliver alt lavet fra bunden: pølser og skinker lufttørres i baglokalet, svampe dyrkes i kaffegrums, ost laves af råmælk fra nabogården, grønsager fermenteres og der bliver brygget egen kombucha og lavet surdejsbrød.

Spisningen starter kl. 18. Fra kl. 17 er der mulighed for en rundvisning i Dyssekilde og Hvideland. Der skal købes særskilt billet til 50 kr.

FRIspisning er arrangeret af Halsnæsfonden i samarbejde med Spisekammer Halsnæs og Torup Grejbank og med støtte fra Halsnæs Kommunes visionspulje.

Halsnæsfondens formål er at støtte aktiviteter, der styrker fællesskabet og livskvaliteten i Halsnæs. Læs mere på halsnæsfonden.dk.

20 kr. fra hver billet går til Halsnæsfonden til medfinansiering af nye aktiviteter.

Menu:

Braiseret rådyr eller saltbagte selleri med salviesmør

Sommerkartofler

Tomater med frisk mozzarella

Bagte rødbeder med ricotta

Grillede courgetter og fennikel med urter

Råsyltede agurker med rødbedesmør

Grøn salat

 

Friske bær med gedemælksis

Menuen laves udelukkende af lokale råvarer. Kun salt, olie, smør og eddike er importeret.

Adresse:

Solen 1A, 3390 Hundested

Tid:

17. juli 2021 kl. 18

Rundvisning kl. 17

Pris:

390 kr